Żywność. Wiedza. Zdrowie. Podcast Stowarzyszenia Spożywo

Żywność. Wiedza. Zdrowie. Podcast Stowarzyszenia Spożywo

Stowarzyszenie Spożywo

Dietetyczne dyskusje, w których rozprawiamy nad najlepszymi schematami leczenia żywieniowego. Od diagnostyki, przez założenia diety, po suplementację. Dla Was nagrywa trójka dietetyków Stowarzyszenia Spożywo oraz pojawiający się cyklicznie goście, którzy w zakresie diety nie mają sobie równych.

Kategorie: Zdrowie

Słuchaj najnowszego odcinka:

Dziś dla Was wspaniały wywiad, a już jutro odbędzie się konferencja online na którą ogromnie zapraszamy:
https://nutribiota.pum.edu.pl/

Nawet jeśli ten termin nie jest dla Ciebie wygodny to wykup dostęp i oglądnij wykłady później!

„JAK SKUTECZNIE I BEZPIECZNIE MOGĘ POMÓC PACJENTOWI, KTÓRY PRZECHOROWAŁ COVID-19?

Widzimy rosnącą rzeszę osób, które przechorowały COVID-19 i doświadczają długofalowych powikłań. Do specjalistów zaczynają napływać ozdrowieńcy z problemami neurologicznymi, psychicznymi, pulmonologicznymi, kardiologicznymi, żywieniowymi… Lista wydłuża się coraz bardziej.

Dla mnie pytanie zasadnicze brzmi, jak pomóc w terapii pacjenta po przebiegu żołądkowo – jelitowym z dysbakteriozą? Następnie staram się o odpowiedź, co doradzić osobie, która przed chorobą była bardzo aktywna fizycznie, a obecnie doświadcza dramatycznego spadku formy? Czy można implementować „stare” metody do nowej rzeczywistości? Co z pacjentami wyniszczonymi pobytem na OITach? Jak powinna przebiegać terapia w domu? Co z powikłaniami neurologicznymi oraz psychicznymi?

Stara sentencja mówi, że im więcej znaków zapytania tym bardziej jałowa dyskusja, ale nie tym razem i nie w tym gronie! Jak zwykle zaprosiliśmy do wykładów naszych sprawdzonych „naukowych” przyjaciół, praktyków i badaczy w jednym. Żelazną drużynę gwarantującą solidną porcję wiedzy.

Z całego serca zapraszam, bądźcie z Nami na kolejnej edycji Nutribiota.

Prof. dr hab. n. med. Ewa Stachowska
Główny organizator konferencji”

O tych problemach rozmawiamy również w dzisiejszym odcinku, do wysłuchania którego serdecznie zapraszamy.

Poprzedni odcinek

  • 44 - 2.22. Pacjent po pandemii - jak COVID-19 zmienił naszą rzeczywistość? Rozmawiamy z prof. dr hab. n. med. Ewą Stachowską 
    Thu, 18 Nov 2021
  • 43 - 2.21. Fitoterapia jako wsparcie dietetyczne. 
    Thu, 04 Nov 2021
  • 42 - 2.20. Żywienie w chorobach nowotworowych. 
    Thu, 21 Oct 2021
  • 41 - 2.19 Rynek wydawniczy w dietetyce. Jak powstały najlepsze czasopisma dietetyczne w Polsce. 
    Sat, 09 Oct 2021
  • 40 - 2.19. Rynek wydawniczy w dietetyce. Jak powstały najlepsze czasopisma dietetyczne w Polsce. 
    Fri, 08 Oct 2021
Pokaż więcej odcinków

Więcej polskich podcastów z gatunku: zdrowie

Więcej międzynarodowych podcastów z gatunku zdrowie

Wybierz gatunek podcastu