
Z pełnymi ustami
Nakarmiona Starecka
Bardzo mlaszczące kulinarne słuchowisko. Zapraszam na rozmowy i wspólne jedzenie z moimi gośćmi. Życie jest za krótkie na złe jedzenie. Warto je przeżyć z pełnymi ustami! Patronite: https://patronite.pl/starecka Instagram: https://www.instagram.com/nakarmiona_starecka/ Facebook: https://www.facebook.com/nakarmionastarecka Blog: https://nakarmionastarecka.pl/ Kontakt: nakarmionastarecka@gmail.com Ilustracja serii: Kasia Dziedzic https://www.instagram.com/kasiadziedzic_jakonarysuje/
Kategorie: Arts
Słuchaj najnowszego odcinka:
O kucharce, która stała się pisarką i sprzedaje tysiące książek. O książkach, które zmieniają świat i z których da się wyczytać naszą przyszłość.
Zapraszam na literacką ucztę z Michałem Nogasiem, autorem książki "Z niejednej półki" zbioru rozmów z pisarkami i pisarzami z całego świata (wyd. Agora 2020), dziennikarzem prasowym i radiowym.
Mój gość słynie z wielkiego apetytu na dobrą literaturę i z determinacji, by do niej dotrzeć. Pielgrzymuje do pisarzy w najodleglejsze zakątki świata i czasami - jak z Annie Proulx i Alice Munro - jada z nimi desery. Od Mariusza Szczygła nauczył się robić kawę po wietnamsku, a ze mną zjadł popularne w Wietnamie cukierki o smaku zielonego mango z chili i solą.
Michał publikuje na łamach "Wyborczej", "Książek. Magazynu do Czytania", "Wysokich Obcasów" i "Wysokich Obcasów Extra". Jest jednym z prowadzących "8:10. Podcast Gazety Wyborczej". Współpracuje z Radiem Nowy Świat. Jego recenzje możecie również czytać na facebookowym profilu "Nogaś na stronie".
Życie jest za krótkie na złe jedzenie. Warto je przeżyć z pełnymi ustami!
Patronite / Instagram / Facebook / Blog
Kontakt: nakarmionastarecka@gmail.com
Poprzedni odcinek
-
47 - 46. Dlaczego warto słuchać pisarzy? Michał Nogaś i kawa po wietnamsku  Sun, 04 Jun 2023
-
46 - 45. Czy ze wszystkiego można żartować? Maciej Stuhr i lody Sun, 28 May 2023
-
45 - 44. Czy damie wypada się emancypować? Ola Kwaśniewska i ptyś Sun, 21 May 2023
-
44 - 43. Frytki z mlekiem, sens czy logika? Monika Brodka i azjatyczny biszkopt Sun, 14 May 2023
-
43 - 42. Jemy w nagrodę czy za karę? Irena Melcer i wypieki Sun, 07 May 2023
-
42 - 41. Jak smakuje życie w Norwegii? Kuba Sobucki i ser brunost  Sun, 30 Apr 2023
-
41 - 40. Jak gotowały pierwsze polskie kucharki? Ania Włodarczyk i przasnyski kanelbullar Sun, 23 Apr 2023
-
40 - 39. Czy polski street food istnieje? Jaja w kuchni i kakaowiec Sun, 16 Apr 2023
-
39 - 38. Czy gotowanie ma płeć? Rozkoszny i baba Sun, 09 Apr 2023
-
38 - 37. Czy różem można się buntować? Sylwia Chutnik i malinówki Sun, 02 Apr 2023
-
37 - 36. Jak smakuje zwykłe życie? Agata Napiórska i wisełki Sun, 26 Mar 2023
-
36 - 35. Jaki jest przepis na miłość Magdy Gessler? Sun, 19 Mar 2023
-
35 - 34. Co się jada w Berlinie? Osa i rurki z kremem Sun, 12 Mar 2023
-
34 - 33. Coś ty taka zadowolona z siebie kobieto? Katarzyna Miller i tort Sun, 05 Mar 2023
-
33 - 32. Czy można zjeść ministra na śniadanie? Justyna Suchecka i słodka buła Sun, 26 Feb 2023
-
32 - 31. Jak smakowały pierwsze polskie desery? Maciej Nowicki i wuzetka Sun, 19 Feb 2023
-
31 - 30. Wybieramy najlepszego pączka w Warszawie! Sugarlady, Rozkoszny i spółka Sun, 12 Feb 2023
-
30 - 29. Czy jedzenie może prowadzić do oświecenia? Orina Krajewska i orzeszki Sun, 05 Feb 2023
-
29 - 28. Czy jedzenie to czynność godna filozofów? Tomasz Stawiszyński i ciasto drożdżowe Sun, 29 Jan 2023
-
28 - 27. Czy można wymyślić słodkie wspomnienia? Joanna Bator i czekoladowe tartaletki Sun, 22 Jan 2023
-
27 - 26. Co się jada w Kopenhadze? Mati Pichci i omlet Sun, 15 Jan 2023
-
26 - 25. Podcast na żywo - Starecka & Kucińska przy torcie w Dziku Sun, 08 Jan 2023
-
25 - 24. O czym rozmawiać przy stole? Dorota Wellman i gorąca czekolada z chili Sun, 01 Jan 2023
-
24 - 23. Co szef kuchni zjada w święta? Piotr Bruś-Klepacki i makiełki Sun, 25 Dec 2022
-
23 - 22. Jak osiągnąć sukces w gastro? Piotr Roszkowski i baby Sun, 18 Dec 2022
-
22 - 21. Jak się starzeć bez godności? Ewa Winnicka i ciastka z hajsem Sun, 11 Dec 2022
-
21 - 20. Jak to się robi w Paryżu? Monika Walecka i makówka Sun, 04 Dec 2022
-
20 - 19. Nakarmiona czy najedzona? Magda Mołek i diabełki Sun, 27 Nov 2022
-
19 - 18. Jak się nie dać zjeść? Red Lipstick Monster i jabłka Sun, 20 Nov 2022
-
18 - 17. część 2. Na kawie we Florencji z Tessą Capponi-Borawską Sun, 13 Nov 2022
-
17 - 17. część 1. Jak smakuje kuchnia włoska w Polsce? Tessa Capponi-Borawska i ciasto pomarańczowe  Sun, 13 Nov 2022
-
16 - 16. Jak zjeść ciastko i mieć ciastko? Katarzyna Nosowska i bita śmietana Sun, 06 Nov 2022
-
15 - 15. Gdzie przejadł kasę z rapu? Vienio i napoleonka Sun, 30 Oct 2022
-
14 - 14. Czy na przyjemność trzeba zasłużyć? Marta Niedźwiecka i śledzie na deser Sun, 23 Oct 2022
-
13 - 13. Jak reanimować desery? Krzysztof Jankowski "Jankes" i pączki Sun, 16 Oct 2022
-
12 - 12. Co jedzą prawdziwi jesieniarze? Filip Bobek i ciasto marchewkowe Sun, 09 Oct 2022
-
11 - 11. Za co kochamy sycylijskie desery? Ofelia i cannoli siciliani  Sun, 02 Oct 2022
-
10 - 10. Jak smakuje londyńska gastronomia od kuchni? Eryk Bautista i czekoladki after eight Sun, 25 Sep 2022
-
9 - 9. Czy można zarobić na chleb pisaniem? Anna Dziewit Meller i kanapka z masłem Sat, 17 Sep 2022
-
8 - 8. Jak należy jeść galaretki? Maciek Adamczyk i pucharek galaretek Sun, 11 Sep 2022
-
7 - 7. Dlaczego należy mlaskać i mruczeć przy jedzeniu? Marta Wierzbicka i ciasto drożdżowe Sun, 04 Sep 2022
-
6 - 6. Dlaczego lubimy chrupać? Marta Śliwka i chipsy Sun, 28 Aug 2022
-
5 - 5. Za co kochamy twaróg w polskiej kuchni? Jackob Buczyński i sernik chatka Sat, 20 Aug 2022
-
4 - 4. Jaki smak miały lata 90. w Polsce? Anna Gacek i tort z alkoholem Sun, 14 Aug 2022
-
3 - 3. Czy lody mogą mieć działanie terapeutyczne? Ania Cyklińska / Psychoedu i lody Sun, 07 Aug 2022
-
2 - 2. Czy polski obiad jest bajeczny? Włodi Włodarczyk i baton bajeczny Sun, 31 Jul 2022
-
1 - 1. Gdzie szukać najlepszych jagodzianek? Magda Wawrzaszek/Cukier w cukrze i Tosia Kolo/Tocha Brocha Sun, 24 Jul 2022