Z pełnymi ustami
Nakarmiona Starecka
Bardzo mlaszczące kulinarne słuchowisko. Zapraszam na rozmowy i wspólne jedzenie z moimi gośćmi. Życie jest za krótkie na złe jedzenie. Warto je przeżyć z pełnymi ustami! Patronite: https://patronite.pl/starecka Instagram: https://www.instagram.com/nakarmiona_starecka/ Facebook: https://www.facebook.com/nakarmionastarecka Blog: https://nakarmionastarecka.pl/ Kontakt: nakarmionastarecka@gmail.com Ilustracja serii: Kasia Dziedzic https://www.instagram.com/kasiadziedzic_jakonarysuje/
Kategorie: Arts
Słuchaj najnowszego odcinka:
Przed warszawską restauracją, w której zawieszono obrazy Matki Boskiej z twarzą Rihanny, odbywa się protest modlitewny. Czy jest coś - poza wspomnianą kontrowersją - co łączy sztukę sakralną z kulinarną?
Artysta Arman Galstyan od najmłodszych lat szlifował malarstwo w kościele, ale dziś, zamiast Jezusa maluje łabędzie z bagietką w dziobie na ścianie modnej warszawskiej piekarni. Co dziś prowokuje i budzi kontrowersje wśród gości restauracji, czy jest w niej w ogóle miejsce na sztukę? Czy wygląd artysty też może prowokować i zmusić do zamknięcia swojej własnej kuchni?
Na okładce: Arman Galstyan, self-portrait, 30x40, oil on jute, 2023
Życie jest za krótkie na złe jedzenie. Warto je przeżyć z pełnymi ustami!
Nakarmiona Starecka to także: Instagram / Facebook / Blog
Kontakt: nakarmionastarecka@gmail.com
Poprzedni odcinek
-
62 - 61. Co ze sztuką w restauracji? Arman Galstyan i tiramisu Sun, 21 Jan 2024
-
61 - 60. W co się stroić? Elwira Rutkowska-Łabęcka i drożdżówki Sun, 07 Jan 2024
-
60 - 59. Za co kochamy kluski? Paulina Nawrocka, leniwe i łazanki z makiem Sun, 24 Dec 2023
-
59 - 58. Jak wygląda polski stół? Malwina Konopacka i paluszki  Sun, 10 Dec 2023
-
58 - 57. Czy rzucić to wszystko w cholerę? Kaszubska Koza i ser na deser Sun, 26 Nov 2023
-
57 - 56. Co kobiety robią w restauracji? Agata Wojda i mus chałwowy  Sun, 12 Nov 2023
-
56 - 55. Jak świętować codzienność? Zofia Cudny i szarlotka Sun, 29 Oct 2023
-
55 - 54. Czy życie może być bankietem? Ola Kwaśniewska i torcik Sun, 15 Oct 2023
-
54 - 53. Dlaczego mózg lubi cukier? Dr Joanna Podgórska i borówka Sun, 23 Jul 2023
-
53 - 52. Czy można jeść rękami? Małgorzata Foremniak i palec w deserze Sun, 16 Jul 2023
-
52 - 51. Czy przyjemność musi kosztować? Lara Gessler i jagodzianki Sun, 09 Jul 2023
-
51 - 50. Ranking warszawskich jagodzianek 2023 Sun, 02 Jul 2023
-
50 - 49. Jak smakuje garmaż z cukrem? Dorota Masłowska i słodkie fantazje Sun, 25 Jun 2023
-
49 - 48. Jak mówić ze smakiem? Kamila Kalińczak i makaroniki "ĄĘ" Sun, 18 Jun 2023
-
48 - 47. Gdzie jest masło? Kamila Szcześniak „Nieładnie” i ciasto truskawkowe Sun, 11 Jun 2023
-
47 - 46. Dlaczego warto słuchać pisarzy? Michał Nogaś i kawa po wietnamsku  Sun, 04 Jun 2023
-
46 - 45. Czy ze wszystkiego można żartować? Maciej Stuhr i lody Sun, 28 May 2023
-
45 - 44. Czy damie wypada się emancypować? Ola Kwaśniewska i ptyś Sun, 21 May 2023
-
44 - 43. Frytki z mlekiem, sens czy logika? Monika Brodka i azjatyczny biszkopt Sun, 14 May 2023
-
43 - 42. Jemy w nagrodę czy za karę? Irena Melcer i wypieki Sun, 07 May 2023
-
42 - 41. Jak smakuje życie w Norwegii? Kuba Sobucki i ser brunost  Sun, 30 Apr 2023
-
41 - 40. Jak gotowały pierwsze polskie kucharki? Ania Włodarczyk i przasnyski kanelbullar Sun, 23 Apr 2023
-
40 - 39. Czy polski street food istnieje? Jaja w kuchni i kakaowiec Sun, 16 Apr 2023
-
39 - 38. Czy gotowanie ma płeć? Rozkoszny i baba Sun, 09 Apr 2023
-
38 - 37. Czy różem można się buntować? Sylwia Chutnik i malinówki Sun, 02 Apr 2023
-
37 - 36. Jak smakuje zwykłe życie? Agata Napiórska i wisełki Sun, 26 Mar 2023
-
36 - 35. Jaki jest przepis na miłość Magdy Gessler? Sun, 19 Mar 2023
-
35 - 34. Co się jada w Berlinie? Osa i rurki z kremem Sun, 12 Mar 2023
-
34 - 33. Coś ty taka zadowolona z siebie kobieto? Katarzyna Miller i tort Sun, 05 Mar 2023
-
33 - 32. Czy można zjeść ministra na śniadanie? Justyna Suchecka i słodka buła Sun, 26 Feb 2023
-
32 - 31. Jak smakowały pierwsze polskie desery? Maciej Nowicki i wuzetka Sun, 19 Feb 2023
-
31 - 30. Wybieramy najlepszego pączka w Warszawie! Sugarlady, Rozkoszny i spółka Sun, 12 Feb 2023
-
30 - 29. Czy jedzenie może prowadzić do oświecenia? Orina Krajewska i orzeszki Sun, 05 Feb 2023
-
29 - 28. Czy jedzenie to czynność godna filozofów? Tomasz Stawiszyński i ciasto drożdżowe Sun, 29 Jan 2023
-
28 - 27. Czy można wymyślić słodkie wspomnienia? Joanna Bator i czekoladowe tartaletki Sun, 22 Jan 2023
-
27 - 26. Co się jada w Kopenhadze? Mati Pichci i omlet Sun, 15 Jan 2023
-
26 - 25. Podcast na żywo - Starecka & Kucińska przy torcie w Dziku Sun, 08 Jan 2023
-
25 - 24. O czym rozmawiać przy stole? Dorota Wellman i gorąca czekolada z chili Sun, 01 Jan 2023
-
24 - 23. Co szef kuchni zjada w święta? Piotr Bruś-Klepacki i makiełki Sun, 25 Dec 2022
-
23 - 22. Jak osiągnąć sukces w gastro? Piotr Roszkowski i baby Sun, 18 Dec 2022
-
22 - 21. Jak się starzeć bez godności? Ewa Winnicka i ciastka z hajsem Sun, 11 Dec 2022
-
21 - 20. Jak to się robi w Paryżu? Monika Walecka i makówka Sun, 04 Dec 2022
-
20 - 19. Nakarmiona czy najedzona? Magda Mołek i diabełki Sun, 27 Nov 2022
-
19 - 18. Jak się nie dać zjeść? Red Lipstick Monster i jabłka Sun, 20 Nov 2022
-
18 - 17. część 2. Na kawie we Florencji z Tessą Capponi-Borawską Sun, 13 Nov 2022
-
17 - 17. część 1. Jak smakuje kuchnia włoska w Polsce? Tessa Capponi-Borawska i ciasto pomarańczowe  Sun, 13 Nov 2022
-
16 - 16. Jak zjeść ciastko i mieć ciastko? Katarzyna Nosowska i bita śmietana Sun, 06 Nov 2022
-
15 - 15. Gdzie przejadł kasę z rapu? Vienio i napoleonka Sun, 30 Oct 2022
-
14 - 14. Czy na przyjemność trzeba zasłużyć? Marta Niedźwiecka i śledzie na deser Sun, 23 Oct 2022
-
13 - 13. Jak reanimować desery? Krzysztof Jankowski "Jankes" i pączki Sun, 16 Oct 2022